Klasična stomatologija

Čišćenje zubnog kamenca i poliranje

Čišćenje zuba je vrlo bitno jer samo čisti i glatki zubi neće zadržavati dentalni plak i hranu i time neće ugrožavati zdravlje zuba i mekog tkiva.

Redovnim otklanjanjem čvrstih naslaga i poliranjem mekih naslaga smanjuju se uslovi za nastanak karijesa i parodontoze.

Čišćenje zubnog kamenca se sprovodi ultrazvučnim aparatom, bezbolno i temeljno, nakon čega poliramo zube četkicom i abrazivnom pastom do visokog sjaja. Peskiranje služi da se pod pritiskom vode i praha, na bazi sode bikarbone, uz razne voćne arome odstranjuju pigmenti iz hrane, pića, duvana i slično. Bezbolno je i smanjuje mogućnost nastanka u istom obimu pigmenata i naslaga.

Lečenje zuba - ENDODONCIJA

To je nauka i grana stomatologije koja kada dodje do patoloških procesa i bolesti zubne pulpe leči zub pomoću medikamenata. Nekada se terapija završava vađenjem zubne pulpe tj. živca i obradom kanala korena zuba, njegovim punjenjem i ojačavanjem.

Cilj endodontskog lečenja je sprečiti širenje infekcije van zuba i tako sačuvati zub!

U tu svrhu nam pomažu digitalni savremeni aparati za razna merenja, dentalni setovi za obradu kanala korena zuba, medikamenti kao i laser za lečenje i obeskličavanje korena zuba.

DEČIJA stomatologija

Posebno mesto u našoj ordinaciji zauzimaju deca. Volimo da se bavimo decom i kod njih stvaramo naviku dolaska kod stomatologa. Prevencija je vrlo važna i treba joj posvetiti veliku pažnju kako bi se procenat oboljenja zuba i desni smanjio, a povećala učestalost poseta i kontrola, kao i nege zuba i usta.

Prvi susret za nas ima izuzetan značaj, jer tako zadobijamo poverenje naših budućih pacijenata.

Učimo ih kako da sa lakoćom i ljubavlju prema sebi neguju zdravlje svoje i svojih zuba. To će im kasnije pomoći da budu samopouzdani i da vole sebe i bore se i budu istrajni. Objašnjavamo našu ulogu i upoznajemo ga sa našim radnim mestom. Upoznajemo ih sa načinom na koji nastaje karijes i šta treba preduzeti da ne dođe do njega.

Ohrabrujemo mališane i nagrađujemo poklončićima ili setom za oralnu higijenu.

Od procedura preventivnih sprovodimo negu zuba i desni, fluorizaciju, zalivanje fisura.

Galerija

Pogledajte cenovnik

zakažite tretman

Iza nas je dvadeset uspešnih godina, a pred nama je budućnost, koju želimo da kreiramo.